Nationaal park het Drents-Friese Wold

Groots natuurpark

Camping Hoeve aan den Weg en eetcafé de Hoeve zijn gelegen middenin het centrum van Nationaal Park “Het Drents-Friese Wold”. Dit is een van de mooiste en grootste aaneengesloten natuurgebieden van Nederland, voorzien van prachtige heidevelden, uitgestrekte bossen, zandverstuivingen, vennetjes en vrij toegankelijke reservaten waar schapen en Schotse Hooglanders vrij rondlopen. In de directe omgeving zijn er recreatieplassen, authentieke Drentse brinkdorpen zoals Diever en Dwingeloo, bezoekerscentra, attractieparken en vele recreatiemogelijkheden.

Op onze receptie bieden wij u vrijblijvend diverse informatie aan over de vele mogelijkheden die deze omgeving u biedt.

onderduikershol-diever800x400.jpg

Het Onderduikershol

Diep in het landgoed Berkenheuvel, midden in het Drents Friese Wold, ligt het onderduikershol van Diever. Tijdens de Tweede wereldoorlog is dit gebouwd door verzetsstrijders. Na een winter (1943-1944) hard werken was het onderduiker hol, bestaand uit dennenstammen, gereed. Één van de verzetsmannen vertelde graag indianen verhalen waardoor het onderduikershol de bijnaam de Wigwam kreeg.

Op november 1944 werd het onderduikershol verraadde. Alle onderduikers werden getransporteerd. Slecht één persoon heeft het overleefd.

U vindt het onderduikershol tussen fietsknooppunten 68 en 59. Ook vanaf het Tourist info punt in Diever start een prachtige wandelroute van 8 km. Deze route komt ook langs het onderduikers hol. U volgt de gele bordjes.

sheep-941820.jpg

Schaapskooi Ruinen

Bij schaapskooi ruinen kunt u in de zomermaanden zien hoe de herder ’s ochtends vertrekt en in de namiddag weer aankomt met zijn schapen. De schaapskudde is één van de twee schaapskuddes die op het Dwingelderveld rondlopen.

Vlakbij de schaapskooi vind u een educatief bezoekerscentra.

U bent van harte welkom op camping Hoeve aan den Weg

de leukste camping van Drenthe

Onze camping ligt in het hart van het Nationaal Park "Drents-Friese Wold", de perfecte uitvalsbasis voor wanneer u wilt wandelen, fietsen of mountainbiken tijdens uw vakantie.

Camping Hoeve aan den Weg wordt getypeerd als een knusse en gemoedelijke familiecamping met vele voorzieningen voor jong en oud, zoals een zwembad, restaurant, snackbar, recreatieteam en Wi-Fi. In de speeltuinen kunnen kinderen, jong en oud, naar hartelust spelen op de airtrampoline, schommels, klimrekken en vele andere speeltoestellen. 

Onze brochure online bekijken? klik dan hier

Bekijk onze kampeerplaatsen