Fiets-, mountainbike-, wandel- en ruiterpaden

Eindeloos fietsen en wandelen.

Het gebied is enorm uitgestrekt en is ideaal om dit te verkennen op de fiets, te paard of te voet.

Het Drents Friese Wold heeft ruim 130 kilometer wandelpad, verdeeld over meer dan 30 uitgestippelde wandelroutes. Loop bijvoorbeeld eens het blotevoetenpad bij het buitencentrum Appelscha met uw (klein)kinderen eens! Hier kunt u ook terecht voor het familiepad, deze is geschikt voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en mensen met een visuele beperking.

 Ook is er een uitgebreid netwerk aan van fietspaden. Waaronder 50 km aan tracé voor ATB-routes uitgezet. Fiets één van de routes die wij hebben uitgestippeld langs de mooie en bijzonder plekjes die Drenthe te bieden heeft.

Bij camping Hoeve aan den Weg bent u bij het juiste adres als u op vakantie wilt met uw paard of pony. Wij bieden de mogelijkheid op uw paard of pony te stallen. Vanaf de camping kunt u kiezen tussen 175 ruiter- en menroutes en kunt u makkelijke te paard door ‘het Wold'. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Via de receptie of één van bezoekers centra kunt u geschikte kaarten vinden voor uw avontuur in nationaal park het Drents Friese Wold.